Questions-answers Interview All records

1

Гайдеєв Сергій, 1ua user
Сергій Гайдеєв
Topic: Іменини школи
Іменини Школи.
Велике слово – школа! Це – неоціненний скарб кожного народу, це – золотий ключ, що відкриває невідоме, це – шлях до пізнання. Школа – це святиня знань, людяності, порядності, духовності.
Нашій, Селятинській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів, 11 лютого виповнилося 49 років з дня початку її роботи. До святкування готувалися всі – педагоги та учні. Учнівська рада школи зібрала позачергове засідання де і вирішила провести тиждень «Іменини Школи». В програму тижня входили : конкурс малюнків «Рідна школа!», конкурс вітальних стінгазет, вікторина «Історія школи», конкурс дитячих творів «Школа! Священна домівка…», випуск фотогазети «Рідна школо – ми діти твої є усі», День самоврядування, дружня зустріч з волейболу між командами дівчат та командою жінок-педагогів , вечір-вогник «Рідній школі 49».
Найцікавішим для учнів став День самоврядування. Кращі учні 10-11класів стали на один день ще дорослішими, ще відповідальнішими, адже вони взяли на себе обов’язки педагогів та дирекції школи. Обов’язок директора школи виконувала учениця 11 класу Поп’юк Світлана - відмінниця, претендент на золоту медаль. Світлана не тільки сиділа в «кріслі» директора , але й вирішувала питання що стосувалися школи. Всі решта проводили уроки. По закінченню уроків виконуюча обов’язки директора школи Світлана зібрала оперативну нараду з учнями які проводили уроки, де вони поділилися своїми враженнями про учительський робочий день, плюси та мінуси роботи вчителя. Але цим день ще не закінчився. По обіді в школі відбулася дружня зустріч з волейболу між командами дівчат та командою жінок-педагогів. Хтось міг би подумати, а для чого тут волейбол?! Команда дівчат 11 класу по волейболу є гордістю школи, вони є неодноразовими переможцями різних змагань, а в цьому році в районі посіли І місце, а в обласних зональних змаганнях по волейболу зайняли ІІІ місце . Зустріч проходила цікаво, в напруженій боротьбі І місце отримала команда 11 класу, ІІ місце – команда 8 класу і ІІІ місце – команда жінок-педагогів.
До вечора-вогника «Рідній школі 49» готувалися всі класи. Адже в школі існує традиція на день школи від класу дарувати подарунок виготовлений власними руками. Випускники школи, 11 клас, підготовили святковий виступ. Розпочався він гімном школи «Рідний наш інтернат», далі звучали слова про створення школи, її роботу, роботу вчителів, учнів. Директор школи у своєму виступі звернув увагу на роботу ветеранів праці, які працювали з самого початку її роботи – це В.Д. Антемюк – відмінник освіти України, ветеран праці; К.Є.Хар - відмінник освіти України, ветеран праці; М.П. Потоцька – ветеран праці; П.А. Штефура – старший вчитель, відмінник освіти України, ветеран праці. Також відмітив роботу теперішніх працівників, зокрема педагогів які взяли участь в І турі Всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2009 » - Михайлюк Є.І. – номінація «Українська мова та література» - ІІІ місце; Павлишин М.М. – номінація «Музика» - ІІ місце; Михайлюк О.Я. – номінація «Фізика» - І місце та ІІІ місце в ІІ турі Всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2009». До проведення свята випускники відвідали ветеранів праці взявши в них відео інтерв’ю. Тож цікавим пройшов момент на святі під назвою «Щирі спогади та вітання ветеранів праці з нагоди 49 річниці роботи школи-інтернат». На деякий час здавалося що перші працівники школи знаходилися поруч на святі. Працівники, стаж яких перевищує 15-20 років, відразу ж пригадали спільну роботу з ветеранами праці, а дехто навіть пригадує як їх вони ж і навчали , адже багато педагогів школи є її випускниками – це директор школи М.Г. Хар; Г.Г. Максімова – вчитель початкових класів; вихователі: Я.Я. Поп’юк, М.Ю. Толстоносова, Г.Т. Лікар, Л.М. Костиль, С.В. Балим, П.А. Горбан, О.М. Максімова. Далі настав найурочистіший момент свята – це вручення подарунків від кожного класу. Тут були картини створені учнями, вишиті рушники, екібани, вироби з природного матеріалу. Випускники підготовили не тільки подарунок школі а й зокрема кожному педагогові школи – це вітальна листівка та календар на 2009 рік з фотом кожного педагога. Завершили свято шкільним вальсом.
Свята приходять і відходять. Змінюються дати, події, їх забувають і відроджують, але цей день святкують вже у 49 раз!
Школа! Рідна школа!
Процвітання тобі!
Творчих злетів!
Готуйся до ювілею!!!




Гайдеєв С.Г.
педагог-організатор
Селятинської загальноосвітньої
школи-інтернат І-ІІІ ступенів


16 january 2010


1


  Close  
  Close